Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Emlekkereszt 64 osztrak-magyar 3 orosz Gyimesi vasutallomas
Magyar nemet katonak sirja Gyimesi templomkert
Emlekkereszt 4 magyar honved Aldomas pataka
Gyimesi Kalvaria

Hozzászólások


Vasútállomás - Gyimesbükk

Vasútállomás - Gyimesbükk


A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. Monumentális méreteit tekintve a legnagyobb azok közül, melyeket a MÁV faluhelyen építetett. Az impozáns, kétszintes épület magasan kiemelkedik a tájból, hófehér, mintázott törésszinti falai és tűzvörös teteje van.

A Pfaff Ferenc építész főmérnök által tervezett vasútállomás 2 km távolságra épült az egykori magyar-román határtól. Az épület talán legszebb része, az Erzsébet magyar királynő tiszteletére Erzsébet szobának emlegetett, emeleti tágas helyiség, melyben ma is szép, dór oszlopokkal tagolt fali mázolást és domborműben képzett mennyezeti...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Vasútállomás Gyimesbükk rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc