Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Borsafured
Gonoszko
Gargalo nyereg
Lohavas vizeses

Hozzászólások
Mosolygó találat...


Mosolygó-tó - Radnai-havasok

Mosolygó-tó - Radnai-havasok


Az egykori jégárak több szemet gyönyörködtető tengerszemet is az utókorra hagytak. A glaciális eredetű tavak kivétel nélkül a főgerinctől északra, az erdőhatár felett helyezkednek el. Ez az oldal volt fokozottabban kitéve az eljegesedésnek. Legismertebb és leglátogatottabb közülük talán a Nagy-Pietrosz egyik északi cirkuszában elhelyezkedő Mosolygó-tó.

Kisebb magassága miatt a Radnai-havasokban kevésbé volt aktív az eljegesedés, mint a Magas-Tátrában, vagy a Déli-Kárpátok hegységeiben. Ugyanakkor itt is kialakultak jelentősebb jégárak, melyek nyomait ma is megtaláljuk a hegység legfelső régióiban. Markáns kárgerincek és kárfülkék csak a Nagy-Pietrosz és az Ünőkő környékén alakultak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mosolygó-tó - Radnai-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc