Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mosolygó-tó - Radnai-havasok

Mosolygó-tó - Radnai-havasok


Az egykori jégárak több szemet gyönyörködtető tengerszemet is az utókorra hagytak. A glaciális eredetű tavak kivétel nélkül a főgerinctől északra, az erdőhatár felett helyezkednek el. Ez az oldal volt fokozottabban kitéve az eljegesedésnek. Legismertebb és leglátogatottabb közülük talán a Nagy-Pietrosz egyik északi cirkuszában elhelyezkedő Mosolygó-tó.

Kisebb magassága miatt a Radnai-havasokban kevésbé volt aktív az eljegesedés, mint a Magas-Tátrában, vagy a Déli-Kárpátok hegységeiben. Ugyanakkor itt is kialakultak jelentősebb jégárak, melyek nyomait ma is megtaláljuk a hegység legfelső régióiban. Markáns kárgerincek és kárfülkék csak a Nagy-Pietrosz és az Ünőkő környékén alakultak...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Színváltás
Színváltás
Tó szerpentinnel
Tó szerpentinnel
A Rebra-csúcs piramisa
A Rebra-csúcs piramisa
Mennybe vezető lépcső :)
Mennybe vezető lépcső :)
A gerinc folytatása felhőmintázattal
A gerinc folytatása felhőmintázattal
Kilátás a nyeregből
Kilátás a nyeregből
Csúcspanoráma
Csúcspanoráma

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mosolygó-tó Radnai-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Borsafured
 • Gonoszko
 • Gargalo nyereg
 • Lohavas vizeses
 • Aranyos-Beszterce forrastava

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Mosolygó találat

  Megtaláltam a mosolygó ládát szombaton, egy népes, mosolygó csapat társaságában...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc