Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom és harangláb - Mezőcsávás

Református templom és harangláb - Mezőcsávás


Mezőcsávás Marosvásárhelytől 14 km-re északra, a Marosi-Mezőség keleti gyepűvonalában települt. A község a Marosvásárhely Metropolisz Övezethez tartozik.

1505-ben és 1507-ben jelentkezik először az oklevelekben. Az 1567. évi regestrumban Chyavas néven 9 kapuval jegyzik. 1614-ben Bethlen Gábor lustrája is hozza. 1602-ben már mai formájában, Csávás fordul elő. A ma is álló templom helyén a római katolikusok középkori temploma állt, melyet a hitújítás óta a reformátusok használnak. Régi harangláb-gerendáján...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Harangláb 2
Harangláb 2
Harangláb a kerítéssel, paddal
Harangláb a kerítéssel, paddal
A templom
A templom
Kopjafa
Kopjafa
Kapu
Kapu
Évszám
Évszám
Kilátás Csávásra
Kilátás Csávásra
Mezőcsávás
Mezőcsávás
Zsindelyfedésű harangláb
Zsindelyfedésű harangláb
Fakilincs
Fakilincs
Korlátos feljáró
Korlátos feljáró
Református templom
Református templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom és harangláb Mezőcsávás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Pokakeresztur
 • Mezomajos
 • Kolpenyi to
 • Poka
 • Pusztaalmas

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ott voltam az újrarejtésnél

  A rejtővel közösen, egy kis, késő délutáni kincskereső-, ellenőrző-, rejtekhelyfelderítő kiruccanásra indultunk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc