Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kibéd

Kibéd


Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.

Oklevélben először 1499-ben jelentkezik Kjibed néven, 1561-ben pedig Kibédként. (C. Suciu: Dicţionar istoric.) Az 1567. évi regestrumban 20 kapuval népes faluként jelentkezik. (Orbán: Székelyföld. IV. 23., 1. jegyz.)

A pápai tizedjegyzékben ismeretlen, de több adat szól amellett, hogy már a reformáció előtt temploma volt. 1552-ben...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Kibéd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc