Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom és Ferences kolostor - Mikháza

Katolikus templom és Ferences kolostor - Mikháza


A mikházai ferences kolostortemplom a XVII. századi erdélyi későreneszánsz építészet egyik jelentős és szakrális jellegűként egyedülálló emléke. Az elsősorban a Nyárádmente északkeleti végében meghúzódó katolikus közösséget kiszolgáló kolostor a XVII-XVIII századok folyamán, de a későbbiekben is a székelység művelődési életének egyik legfontosabb gócpontjaként irányító, oktató, papi utánpótlásképző szerepkört látott el, termékeny szellemi és művészettörténeti központként működött.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bejárat
Bejárat
Díszített épületfal 1
Díszített épületfal 1
Díszített épületfal 2
Díszített épületfal 2
Székelykapu
Székelykapu
Karzatfeljáró
Karzatfeljáró
Torony
Torony
Gólyafészek a fa tetején
Gólyafészek a fa tetején
A templom belseje
A templom belseje
4290
4290
4291
4291
Karzat
Karzat
4293
4293

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom és Ferences kolostor Mikháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kripta a temlom alatt Mikhaza
 • Falu harangja Mikhaza
 • Keresztelo Szent Janos fakapolna Mikhaza
 • Kilatas Demenyhaza mellol
 • Demenyhaza

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Csendes hely

  A dobozt a bodobácsok őrzik...
 • Templomtorony és gólyafészek

  A mikházai katolikus templomot és ferences kolostort csak kivülről csodáltam meg...
 • El volt veszve Mikháza?

  Ha így áll a dolog, akkor gyakrabban kellene biciklizni...
 • Mikháza

  ...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc