Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Az ökör kéménye-sziklakürtő

Az ökör kéménye-sziklakürtő


Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja. Kissé próbára teszi az oda kijutni szándékozó turistát a meredek kaptató, de mindenképp megéri a fáradságot.

Nem sok leírást találtam, főleg magyar nyelven, ezért a névadás saját fordítás eredménye, korrigálható, sőt jó néven veszem a helyén való beavatkozást. Érdekes, hogy a kijelölt turistaösvény a szemben található gerincre vezet fel, ahonnan igencsak szép kilátás nyílik, de ezt a látványos alakzatot, ami talán egy beszakadt barlangtetőből...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kéménynyílás
Kéménynyílás
Az ökör kéménye
Az ökör kéménye
Kilátás I.
Kilátás I.
Kilátás II.
Kilátás II.
Lángol az erdő
Lángol az erdő
... és előjött a sárkány
... és előjött a sárkány
A tetőn
A tetőn
Lyuk a hegyoldalban
Lyuk a hegyoldalban
Nyomok
Nyomok
Szikla szőnyeg
Szikla szőnyeg
Bejárat
Bejárat
Két lyuk
Két lyuk

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Az ökör kéménye-sziklakürtő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Belavar Panorama
 • Belavar
 • Podsagai szoros
 • Ronki szoros
 • Jarabanyai mosogep

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nem ez volt a tervben

  Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg...
 • Nem jó helyen kerestem

  A kék pont jelzésen indultunk fel a Bélavár tetejére...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc