Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Beás-tető - Maroshévíz

Beás-tető - Maroshévíz


Az országúthoz való közelsége, illetve a panoráma miatt, mindenkinek ajánlom a Maroshévíz melletti Beás-tetőt. Talán kisgyerekek számára nem annyira. Kelemenpatak utolsó házaitól számolva nekem kb. 2 órát vett igénybe az oda-vissza út. A régi osztrák térképen a hely Blajesului néven szerepel.

Kelemenpatak felől indultam, kelet felől közelítve meg a tetőt. Elhaladtam egy kőfejtés közelében, illetve egy sziklafal mellett, ahol a helybeli sziklamászók gyakorolnak. A tetőre felérve 4 szarvassal találkoztam, de nem sikerült lefényképezni őket. Kiérve az erdőből, a szikla pereméről csodálatos kilátás nyílik a Maros völgyére,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Lovak
Lovak
Forrás
Forrás
Maroshévíz
Maroshévíz
Panoráma
Panoráma
Szikla
Szikla

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Beás-tető Maroshévíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Urmanczy strand
  • Hosok temetoje Zsak hegy
  • Termal vizeses
  • Banffy furdo
  • Urmanczy kastely

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc