Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Madárpihenő - Homoródszentpál - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Madárpihenő - Homoródszentpál

Madárpihenő - Homoródszentpál

A homoródszentpáli Madárpihenő a Homoródmenti Madárvédelmi Natura 2000 terület része, így ma 200 hektáron madárvédelmi rezervátum...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Madárpihenő - Homoródszentpál képtárból:

2682
2682
2683
2683
Tehéncsorda
Tehéncsorda
Tehenek
Tehenek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Madárpihenő Homoródszentpál rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Homoródkarácsonyfalva szelídgesztenyefái 2.8 km-re - Homoródkarácsonyfalva nyugati határában, a vízválasztó keleti oldalán, 2 hektáron elterülő szelídgesztenye ültetvény található. * Unitárius templom 4.53 km-re - * Református templom és rovásemlék 5 km-re - 1554-ben Bagij néven jelentkezik a forrásokban, az 1567-i regestrum 20 kapuval jegyzi, míg 1602-ben Bágy a neve. * Unitárius vártemplom 5.33 km-re - A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. * Kerekes Julcsa háza 5.61 km-re - Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton. * Evangélikus templom 7.26 km-re - * Evangélikus templom 8.11 km-re - * Sóskút 8.33 km-re - A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján. * Homokkő képződmények 9.37 km-re - Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk. * Elpusztult középkori templom 9.87 km-re - Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek. * Református templom 10.5 km-re - Patakfalva régi temploma az 1802. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Koszta = Magas ember. Kota = Tyúk. Kotor = Kóré csonkja. Kövecs = Kavics. Kozsda = Kos. Krutyog = A vizzel telt bocskor vartyog, krutyog. Kucorog = Kuporog. Kujak = Ököl. Küjjel = Kinn. Kukuk virág = Berki-szellőrózsa.

Turisztikai látnivalók a közelben


Unitárius templom
Unitárius templom
A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklánd unitárius temploma melletti fenyőfák, ha beszélni tudnának, először a 10 hársfáról emlékeznének, melyeket a millennium évében ültettek, az utolsót 2001-ben vágták ki, ám utódként meghagytak egy hajtást.
Dungó feredő
Dungó feredő 4.11 km-re
RH1652 Dungó feredő Homoródkarácsonyfalva
Unitárius templom
Unitárius templom
Homoródújfalu a Hargita-hegység lábainál, a Kis-Homoród völgyének alsó részén, az egykori Szászföld és a Székelyföld határán helyezkedik el, mint a megye legdélebben fekvő települése.
Román Viktor szoborpark
Román Viktor szoborpark
A Homoródszentmártonhoz tartozó Bükkfalva újabban művészek tanyája lett.
Ugron-kúria
Ugron-kúria
Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
Várhegy
Várhegy
A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel.
Református templom
Református templom 6.13 km-re. Dálya néveredetéről a mese arról szól, hogy egykor tündérlányok jártak a tájon: Klára, Dála, Ramocsa.
Református templom
Református templom
A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Elhagyatott les - A leírás és a fényképek alapján jó ötletnek találtam egy ilyen fajta les létesítését...
 • Meglátogattuk - Kicsi fejtörésbe került kitalálni melyik jobbik is a jobb, de sikerült...
 • Magánterület, de látogatható - A földútról indultunk be a madármegfigyelő felé...
 • Palimadár - Előbb a horgásztanya felől próbáltam megközelíteni, de a valaki a bódéból utánam jött, megtudakolni, hogy mik a szándékaim (a kerítésen belül voltam)...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.