Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kendeffy toronyrom
Romai katolikus templom Hatszeg
Poienii-csucs
Romai hid Koaljaohaba

Hozzászólások
3 dobozka...
A dobozt nem találtuk...
HD1...


Református templom - Őraljaboldogfalva

Református templom - Őraljaboldogfalva


Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. Tornyát román stílusu ikerablak díszíti, bizánci jellegű freskóit a 14. század elején készítették. A templomot kőfal övezi. Ez az épület szolgált mintául az egész Hátszeg-medence ortodox rítusu román kori építészetéhez.

1315-ben S. Marie néven jelentkezik az oklevelekben. 1332-ben S. Maria, 1447-ben oppidum regale Bodogazzonfalva, 1346-ban Bodogasszonyfalva, 1501-ben Bodogazonfalwa, 1519-ben Bodogfalwa formában fordul elő. 1332-ben plébániatemploma van, papja, János a pápai tizedjegyzék szerint 40 dénárt fizet, majd 6 pensa dénárt és 16 dénárt, 4 régi banálist, 5 új banálist...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Református templom Őraljaboldogfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc