Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Pricske

Pricske


Békényfő irányából másztunk ki. Az erdőben metsző hideg volt, de a csúcson forrón sütött a Nap. Gyergyó őrhegyéről csodálatos a panoráma, láthatom kedvenc hegycsúcsaimat, szikláimat.

A Gyergyót őrző Piricske - Írta: Pomjánek Béla A megyében sok Piricske, Piliske, Pricske földrajzi név szerepel. A szakértõk szerint a név erdõ nélküli, kopasz hegyet jelent. A gyergyói Piricske 1542 méter magasságával uralja a Gyergyói-medencét, szép idõben innen messze ellátni. Forrásaiból ered a Békény, a Güdüc...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Jégbe fagyva
Jégbe fagyva
Vihar előtt
Vihar előtt
Csúcsjelző kő
Csúcsjelző kő
Háttérben a Hagymás vonulata
Háttérben a Hagymás vonulata
Fényjáték - 1
Fényjáték - 1
Táncoslábú
Táncoslábú
Kereszt
Kereszt
Csúcsjelző kő hó alatt
Csúcsjelző kő hó alatt
Fényjáték - 2
Fényjáték - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Pricske rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Feher haz
 • Szent Anna kapolna Gyergyoszentmiklos
 • Hideg-kut
 • Barlangi forras
 • Rez-nyaka

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére

  A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc