Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bezdini kolostor - Maros Ártéri Természetvédelmi Terület

Bezdini kolostor - Maros Ártéri Természetvédelmi Terület


Aradról a Perjámos felé vezet[ 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík. A letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el. Egy jellegzetes, ártéri láp és erdőség szélén, festőien vad környezetben villannak szemünkbe a szinte vakítóan fehér kolostorfalalak.

A szerb ortodox apácakolostort 1539-ben alapították. Többször átépítették, csupán apró kápolnája maradt fenn a kezdetek óta. Az épületet az 1700-as években alakították mai formájára. Jelenleg egyetlen apáca lakja, engedélyt kérve, a kolostor udvara és a templom látogatható. Az ártéri környezet ideális kiránduló- és madármegfigyeli...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc