Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Salgó vára - Szibiel

Salgó vára - Szibiel


Nagyszebentől nyugatra, a Szebeni-havasok északi lábánál, a Szibiel-patak mellett települt Szibiel község. Várának romja a falu határában magasodó 1098 m magas Varful Zidului nevű csúcson kereshető fel.

A régi oklevelekben említett erdélyi Salgó várát a román és magyar kutatók többsége (Hermann Fabini, T. Octavian Gheorghiu, Aurel Decei, Dénes József, stb.) ezzekkel a Szibiel feletti hegycsúcson lévő romokkal azonositja. Binder Pál véleménye szerint a falu fölött magasodó vár volt az eredeti Szebenvár, melynek nevéből Erdély német...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Salgó vára 1
Salgó vára 1
Salgó vára 2
Salgó vára 2
Alaprajz
Alaprajz
Salgó-vár
Salgó-vár
Várfal
Várfal
Rom
Rom
Várudvar
Várudvar
Ló
Jelzőtábla Szibiel felől
Jelzőtábla Szibiel felől
A vár alatti jelzőtábla
A vár alatti jelzőtábla

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Salgó vára Szibiel rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Zosim Oancea muzeum Szibiel
 • Szebenkakova
 • Szibieli templom
 • Riesenberg Orlat
 • Guraro

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Van aki gyalog, van aki motorral

  Szibiel felől érkeztem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc