Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szebenvár - Orlát

Szebenvár - Orlát


Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község. A korai szebeni ispánság nyugati peremén, a Szeben patak, illetve a régi sószállító és hadiút közelében, emelték az Árpád-korban a Várhegy lapos tetején azt az erősséget, melynek nyomai még ma is jól láthatóak a falu feletti dombon.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Orlát
Orlát
Sáncrendszer
Sáncrendszer
Várhegy
Várhegy
Juhok az árnyékban
Juhok az árnyékban
Üreg
Üreg
Orlát a sáncokból nézve
Orlát a sáncokból nézve
A meredek keleti domboldal
A meredek keleti domboldal
3633
3633
3634
3634
3635
3635
Fedett faoszlop
Fedett faoszlop
Gyerekek
Gyerekek

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szebenvár Orlát rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Riesenberg Orlat
 • Szebenkakova
 • Zosim Oancea muzeum Szibiel
 • Szibieli templom
 • Guraro

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szebenvár és Riesenberg

  Igen, ezen a helyen állt a Szebenvár, olvasd el a rejtekhely nagyon részletes leírását...
 • Szebenvár?

  Hogy itt volt e valaha Szebenvár? Vagy más neve volt? Ki tudja? Én csak a falu feletti dombon (Dealul Cetate) levö keresztet (troita) láttam eddig...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc