Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kistorony evangélikus templom - Nagyszeben

Kistorony evangélikus templom - Nagyszeben


Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. Erődtemplomának különlegessége, hogy a szász templomok közül egyedül ez készült kereszthajós kivitelben, valamint, hogy templomtornya kezdetben őrtoronyként szolgált.

A kutatók szerint a templom legalább egy évszázaddal régebbi, mint az első plébánosáról ismert adat. Ezt alapul véve a XIII. század első évtizedében épülhetett. Eredetileg háromhajós, pilléres bazilikatemplom volt, kereszthajóval, toronnyal. Ebből megmaradt a szentélynégyszög, a félköríves apszis, a déli oldalhajó keleti része, melyben...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A bejárat
A bejárat
Óratorony
Óratorony
Sétány 1
Sétány 1
Sétány 2
Sétány 2
3644
3644
3645
3645
Sírkövek
Sírkövek
Régi sírkő
Régi sírkő
Kistorony
Kistorony

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kistorony evangélikus templom Nagyszeben rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Erlenpark
 • Petofi Sandor park Nagyszeben
 • Szent Janos templom Nagyszeben
 • August von Spiess vadaszmuzeum
 • Brukenthal palota

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A hely már rég kérte a dobozt

  Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz...
 • Nyitva volt a kapu

  Sok évvel ezelött voltam egyszer a kistoronyi evangélikus templomban...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc