Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Református templom - Zabola - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Református templom - Zabola

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Református templom - Zabola képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Református templom Zabola rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Jákob lajtorjája 0.67 km-re - Jákob lajtorjája - Zabola. * Református templom 1.47 km-re - Lakói egykor híres solymászok voltak. * Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 1796 4.4 km-re - * Katolikus templom 4.48 km-re - A falu helyén már a 12. * Gazdáné Olosz Ella plakett 5.02 km-re - * Geometrikus kompozició 5.17 km-re - * Márton Áron szobor 5.26 km-re - * Kádár László emlékplakett 5.27 km-re - Dr. * Ignácz Rózsa mellszobra 5.34 km-re - * Kovásznai Pokolsár 5.34 km-re - Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. * Fábián Ernő mellszobra 5.35 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Gajhó = Kétélű csákány. Az egyélű neve csákánykapa. Galatyol = Zavarosan beszél, akadozik. Gánár = Gunár. Gardon = Nagybőgő. Gáz = Petróleum, lámpaolaj. Gerendej = Az eke farésze. Geszkenye = Gesztenye. Glicsuzik = Korcsolyázik. Gób = Cserepes tűzhely. Göbő = Gübés hely, patak mélyedése, csorgó alatti rész.

Turisztikai látnivalók a közelben


Középkori temető Zabola határában
Középkori temető Zabola határában
Zabola Kovásznától 7 km-re található északra.
Sóstótetej vára
Sóstótetej vára
Útban Tündér Ilona vára felé megkerestük Sóstótetej várát is.
Fortyogófürdő
Fortyogófürdő
Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt.
Székelykapu
Székelykapu
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont.
Görög-katolikus templom
Görög-katolikus templom 6.48 km-re. RH4087 Görög-katolikus templom Gelence
Harangláb Hatolyka
Harangláb Hatolyka
Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.