Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Szürkélő-kő - Görgényi-havasok - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Szürkélő-kő - Görgényi-havasok

Szürkélő-kő - Görgényi-havasok

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Szürkélő-kő - Görgényi-havasok képtárból:

Az árnyas oldal
Az árnyas oldal
Egymásra támaszkodva
Egymásra támaszkodva
Lófej
Lófej
Napozás
Napozás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szürkélő-kő Görgényi-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Bucsin-tető 5.16 km-re - * Nyíres 5.85 km-re - * Kőzúgó 11.12 km-re - Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be. * Parajdi faszerkezet 12.38 km-re - A parajdi faszerkezet helyét illetően egy erős tippem van. * Nagyrét-lapály 12.55 km-re - * Borvizfürdő 13.57 km-re - A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században. * Templom-téri park 14.19 km-re - A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült. * Vízimalmok 14.4 km-re - Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18. * Felső-Nyírkert 15.48 km-re - A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült. * Kápolna 15.71 km-re - A XVIII– XIX. * Jézus lábnyoma 15.77 km-re - A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Nyigócás = Nyivászka, vékonyéletű, szilimák, gyenge ember. Nyivog = Nyávog. Nyugossa = Nyugtassa. Nyújtó = A kerekek közti rúd. Nyüszülcén = Nyoszolyólány. Nyuvad = Fullad. Odájig = Addig. Odébb = Távolabb. Odor = Szénapadlás. Ojtott nyúl = Szamár.

Turisztikai látnivalók a közelben


Galyános-tető
Galyános-tető 2.52 km-re
RH1507 Galyános-tető
Tatár-kő
Tatár-kő 2.85 km-re
RH1508 Tatár-kő
Forrás
Forrás
Forrás az út mellett, hajtűkanyarban, a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti DN13B jelzésű műút mellett.
Kőgomba
Kőgomba
Olyan csoda van itt az erdőben, hogy azt látni kell - kevesen ismerik, s ha én nem leszek, ki mutatja meg? Az alfalviakból is csak páran látták.
Ferencziláza-tető
Ferencziláza-tető 5.21 km-re. A Ferencziláza-tető a Görgényi-havasok központi részén, egy hajdani vulkáni kráter peremén található, a Kis Mezőhavas csúcs szomszédságában.
Méhes-tető tőzegláp
Méhes-tető tőzegláp
A tőzegláp területe 29 ha.
Basa fogadó és kézművesfalu
Basa fogadó és kézművesfalu
A Basa fogadó országúti fogadó lévén, az utazóknak kínált egykor szállást, ételt és italt, a jószágnak pedig éjszakai pihenőhelyet.
Nagy-Mező-havas
Nagy-Mező-havas
A Mező-havas a Görgényi-havasok legmagasabb pontja Maros megyében, 1777 m tengerszint feletti magasságban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Őszi napozás - A kövek még mindig szürkék, csak a táj színes...
 • Döbbenetes - Döbbenetes látvány a hirtelen elénk tárulkozó kőfal, melyet együtt csodáltunk meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.