Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Faluborvize forrás - Kisbacon

Faluborvize forrás - Kisbacon


A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől kb. 500 m távolságra, Magyarhermány felé. 2008-ban több erdővidéki borvízforrást vizsgáltak meg, így derült ki, hogy a környéken a Faluborvizének a legjobb az ásványi anyag összetétele. Talán ezért is fogyasztja szívesen a helybeli, és az errejárók is.

A Faluborvize forrás környékét felújították. A borvízforráshoz vezető keskeny ösvényen felállításra került egy igényes gyalogkapu, új tetőt kapott a borvízköpű is. A forrás közvetlen környékén betonjárót képeztek ki, a köpű körül pedig kényelmes padokat helyeztek el....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Fedett forrás
Fedett forrás
Információs tábla
Információs tábla
Fedett küpü
Fedett küpü
Borvíz
Borvíz
A falu borvizéhez vezető ösvény
A falu borvizéhez vezető ösvény

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Faluborvize forrás Kisbacon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Benedek Elek furdo
 • Veres Janos borviz
 • Miklos borviz
 • Sasi borviz
 • Fingos borviz Kisbacon

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szep es forgalmas hely

  Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott...
 • Gyönyörű idő

  Ez volt a negyedik láda, gyönyörűen fel lett újítva...
 • Gólyagyűlés

  Megcsodáltuk a gólyagyűlést, majd jót ittunk a finom borvízből...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc