Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Petőfi körtefája - Székelykeresztúr

Petőfi körtefája - Székelykeresztúr


1849. július 30-án Petőfi Székelykeresztúron, a Gyárfás udvarházban töltötte a segesvári csata előtti utolsó éjszakát. A Gyárfáskert hátulsó részén áll, a ma védett körtefa. Azt tartják, hogy Petőfi Sándor itt írta utolsó versét, a házi kisasszony emlékkönyvébe. Erről szól Kányádi Sándor verse is, a fát körülvevő faragott kerítésre helyezett márványtáblán. A fa ma dróttal, cementtel összetartva őrzi Petőfi emlékét.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ismertető
Ismertető
Bem József emlékére
Bem József emlékére
Emlékmű
Emlékmű
Kerítéssel védett körtefa
Kerítéssel védett körtefa
Kányádi Sándor verse
Kányádi Sándor verse
A körtefa alsó része
A körtefa alsó része
Vassal összetartva
Vassal összetartva
Józef Bem
Józef Bem
Gyárfás kúria 1
Gyárfás kúria 1
Gyárfás kúria
Gyárfás kúria
A vén körtefa
A vén körtefa
Kert 1
Kert 1

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Petőfi körtefája Székelykeresztúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur 2008
 • Berde Mozes Unitarius Gimnazium
 • Jezuskialto
 • Unitarius es reformatus templom Fiatfalva
 • Ugron kuria Fiatfalva

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Öreg tanú - Rugonfalva után ez volt a következő állomásunk...

 • Petőfi Sándor - A kertben eltöltött idő alatt volt időnk kitalálni, hogy vajon hol lehet a rejtek, és végül meg is lett, csak meg kellett várjuk, hogy a szerelmes pár eltávozzon onnan...

 • Az öreg tanú - Negyvennyolc július 30...

 • öszinap - Babbercivel eggyütt Petöfi Sandorrol a gyermekeinknek meseltünk...

 • Öreg fa - A doboz le volt esve...

 • Sajnos a fa már rég nem él, - De a kert gyönyörű... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc