Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bolyai Farkas almafája - Marosvásárhely

Bolyai Farkas almafája - Marosvásárhely


Ládagazda: fakir

Bolyai Farkas almafája csak 100 évig élt, majd kiszáradt. Új csemetét ültettek a régi helyére. Ez a fa áll ma Marosvásárhelyen, a református temetőben levő közös Bolyai-sír mellett.

Bolyai Farkas Bólyán született, Nagyenyeden és Kolozsváron tanult, majd a göttingeni egyetemen folytatta tanulmányait. Kolozsváron ismerkedik meg jövendő feleségével, Zsuzsannával, akivel Domáldra költöznek. Domáldi birtokát tündérkertté varázsolja, gyümölcsfa-iskolát hoz létre, lugast, szőlőt telepít. Gyümölcsfáit...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bolyai Farkas almafája Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Katolikus temeto emlekmuvei
Alexandru Papiu Ilarian Kollegium
Bolyai Janos elso sirhelye
Surlott Gradics

Hozzászólások
Pixel
Kicserélem...
1 + 1 = Két Bolyai...
Ponyik almafajta ritkasag...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc