Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Római katolikus templom - Szászfenes

Római katolikus templom - Szászfenes


1272-ben jelentkezik először oklevélben Fenes néven. 1297-ben Zaazfenes, 1342-ben Fenes Saxonica, 1400-ban Fenes Saxonica, 1587-ben Zázfenes, 1638-ban Szász Fenes formában írják. A XIII. században feltűnő neve, Zaazfenes szász telepesekre utal, s ez arra a feltételezésre ad jogot, hogy már ekkor temploma volt.

Annál is inkább, mert előbb – egy 1336. évi oklevél szerint – a kolozsmonostori apát alá tartozik, majd az erdélyi püspök birtoka. 1334-ből plébánosát is ismerjük: Miklós, aki a pápai tizedjegyzék szerint 48 régi banálist fizet. 1342-ben Konrád a plébános, 1400-ban pedig László, akit kétszer is előznek a plébániáról, de...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Római katolikus templom Szászfenes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc