Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bálintitt-kastélypark - Nagyernye

Bálintitt-kastélypark - Nagyernye


Közvetlenül a Marosvásárhelyt Régennel összekötő országút mellett áll a 19. század elejéről származó Bálintitt-kastély. A kastély előtti domboldalon terült el tájképi parkja, melynek maradványai az egykori halastóval ma is jól láthatók.

Bálintitt báró késői barokk modorban építette a kastélyát, majd a kor izlésének megfelelő átépítések történtek, neogótikus formába. Később leszedik a gótizáló zsalugáteres ablakokat, és újabb átalakításokat végeznek.

A Bálintitt György által tervezett kastélykert eredeti állapotáról nem lehet sokat tudni. A park...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Bálintitt-kastélypark Nagyernye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Baro kertje
Katolikus templom Nagyernye
Ortodox templom Nagyernye
Gomolyat domb

Hozzászólások
Pixel
Térdmagasság...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc