Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szép-havas

Szép-havas


A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki. Kézzelfogható közelségben délnyugatra a Pogány-havas, lábunk alatt a Tatros völgye, annak túloldalán a völgy keleti hegyoldalai, gondozott kaszálóival. Vándor, aki a műúton robogsz le a százéves határig, szállj ki, és gyalogolj fel ide.

"...hajdan Szent László királyunk a kunokkal megütközött, s ahol tiszteletére kápolna épült, romjait ma is látni..." Javasolt útvonal: a völgy 12A főútvonaláról Ciherepataka felé letérni (ki van táblázva), majd kb. 200 m után balra (DNY felé) fordulni a porták között a hegyre kapaszkodó szekérútra. Ez az...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Szent László-kápolna
Szent László-kápolna
Jézus a kereszten
Jézus a kereszten
Nyílás
Nyílás
Motívumok
Motívumok
Ablakok
Ablakok
7041
7041
Kereszt a kápolna tetején
Kereszt a kápolna tetején
7047
7047
7050
7050

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szép-havas rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szentlelek-kapolna Szephavas
 • Szephavas
 • Bukkloka ortodox kolostor
 • Gyimesi hago
 • Pogany havas

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Rejtekhely találkozó

  A VI...
 • Lefele megáztunk

  ...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc