Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bogdán vajda vára - Izakonyha

Bogdán vajda vára - Izakonyha


Bogdán vajda feltételezett várát Izakonyhától délnyugatra, az Iza déli partja fölé emelkedő domb északi részén találjuk.

Bogdán vajda vára egy 12 x 8 m-es torony lehetett. 0,6 m vastag alapfalai ma is láthatóak. Az észak-déli irányú dombnyúlvány platója, ahol a folyami hordalékkövekből falazott építmény alapjai vannak, 30 x 15 m-es. A hagyomány szerint a 14. században Bogdán vajda innen indult Moldvába, ahol 1359-ben független fejedelemséget alapított. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Bogdán vajda vára Izakonyha rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fatemplom Izakonyha
Fatemplom Iod
Tajhaz Dragomerfalva
Batiza

Hozzászólások
Pixel


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc