Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Andrassy Erno park Ermihalyfalva
Frater kastely Galospetri
Millenniumi emlekmu Szekelyhid 2001
Stubenberg kastely Szekelyhid

Hozzászólások


Érsemjén

Érsemjén


1332 - Symian, Ujsemian; 1520 - Semyen; 1900 - Érsemjén, 1920 Simian. Nem fogadható el Szántó János, egykori érsemjéni református lelkipásztor feltevése. Szerinte Semjén nevét a "semlyes" szóból nyerte volna. Ezen szó jelentése mocsaras, lapos terület.

Valóban voltak Semjén határában is mocsaras területek, de jóval kevesebbek, mint pl. Keseruben vagy Szalacson. Tehát, ha a mocsaras területek nagyságát nézzük, illendobb lett volna ezeket a településeket semlyékesnek nevezni. Igazolhatóbbnak látszik az az álláspont, amely szerint Érsemjén a nevét legkorábbi birtokosai, a Balogh-Semjén...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Érsemjén rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc