Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bazsarozsa rezervatum Mezozah
Ugron kastely Mezozah
Reformatus templom Magyarfrata
Uzdiszentpeter

Hozzászólások
Magas vízszint...


Mezőzáh-i tórendszer

Mezőzáh-i tórendszer


A Mezőségi-patak mentén hosszu tórendszer alakult ki. Később helyenként mesterséges gátakat készítettek, hogy az eliszaposodás következtében sekély vízszintet megemelhessék. Így kialakult a megye legnagyobb tórendszere, mesterséges tavak láncolata. A 70-es években létesült állami halgazdaság azóta magánkézben van. A 90-es évek óta lehet itt magánszemélyként is horgászni napi díj ellenében.

Dobay László 1930-ban így írt róla a tóvidékről: "... a mezőzáhi nagy tó, mely déli csücskével közvetlenül a falu északi szélére támaszkodik s gyengén keletnek dűlve dél-északi irányban halad. Legnagyobb szélessége 1 km , s hossza kb. 5 km addig a pontig, melyen a marosludas —besztercei vasút áthaladó töltése elválasztja...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mezőzáh-i tórendszer rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc