Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mezőzáh-i tórendszer

Mezőzáh-i tórendszer


A Mezőségi-patak mentén hosszu tórendszer alakult ki. Később helyenként mesterséges gátakat készítettek, hogy az eliszaposodás következtében sekély vízszintet megemelhessék. Így kialakult a megye legnagyobb tórendszere, mesterséges tavak láncolata. A 70-es években létesült állami halgazdaság azóta magánkézben van. A 90-es évek óta lehet itt magánszemélyként is horgászni napi díj ellenében.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
1422
1422
1443
1443
1444
1444
Vasúti töltés
Vasúti töltés
A nádirigó birodalma
A nádirigó birodalma
Árral szemben
Árral szemben
Búbos vöcsök
Búbos vöcsök
Fészekrakás
Fészekrakás
Nádirigó 1
Nádirigó 1
Nádirigó 2
Nádirigó 2
Szárcsák
Szárcsák
Pontyocska
Pontyocska

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mezőzáh-i tórendszer rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Bazsarozsa rezervatum Mezozah
 • Ugron kastely Mezozah
 • Reformatus templom Magyarfrata
 • Uzdiszentpeter
 • Isten tava

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Magas vízszint

  A magas vízszint miatt, a visszavágott fáknak csak az újonnan hajtott ágait értük el...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc