Pixel

Székelykő-Észak - Torockói-hegység Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Székelykő-Észak - Torockói-hegység

Székelykő-Észak - Torockói-hegység


Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra. De aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Székelykő-Észak - Torockói-hegység képtárból:

Visszapillantás a kapaszkodóról
Visszapillantás a kapaszkodóról
Úton a gerinc felé
Úton a gerinc felé
A Székelykő nyereg
A Székelykő nyereg
Torockó madártávlatból
Torockó madártávlatból

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Székelykő-Észak Torockói-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Vízimalom
Vízimalom 1.31 km-re
A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn.
Kis Szent Teréz kápolna
Kis Szent Teréz kápolna 1.55 km-re
A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná.
Székelykő
Székelykő 1.65 km-re
Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét.
Kőlyuk
Kőlyuk 1.78 km-re
RH1833
Mezőségi bánya
Mezőségi bánya 3.3 km-re
Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival. Mezőségi bánya Torockói-hegység

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá...
 • Torockói túra első találata - A Nagy Árkon másztunk fel a gerincre, majd kis pihenő után az északi láda irányába folytettuk utunkat...
 • Székely szfinx - Miután felmásztunk a tetőre, egyáltalán nem volt sétagalop, nekifogtunk ládát keresni...
 • Ilyen nincs - Hihetetlen szép hely...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc