Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Székes

Református templom - Székes


1451-ben Székesfalva néven jelentkezik a forrásokban, 1571-ben Székes formában fordul elő. Az 1567. évi regestrumban Zékes 7 kapuval fordul elő. Katolikus lakói a reformáció korában reformátusok lesznek.

Templomáról csak egy harang beszél, melyet a református egyház részére négy hívő 1622-ben öntetett: „Campanam hanc edificare curavit in honorem Dei Ecl. Sekes Re. auo tempore aedilis Luk Pinks, Grego Astalos, Joannes Tot, Mihál Tálas Anno 1622.” Ekkor református anyaegyház lehetett és ide tartozott Csejd is. Később is anyaegyház.

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Református templom Székes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Gomolyat domb
Szekelykal kijaratanal
Kripta Szekelykal
Katolikus templom Nagyernye

Hozzászólások
Pixel
Alma a fa alatt...
Egérrágta dobozka...
Turkáltam és meglett...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc