Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Robbantott-szikla

Robbantott-szikla


A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték. A Iuta-szorosban eltűnő víz itt jelenik meg ujra. A jelenlegi országut megépítése előtt, 1839-ben, az ösvényt a sziklafalba vágták, 7 méterrel a folyó felett. Azoknak a neve, akik ezen a felfüggesztett ösvényen dolgoztak, be van vésve a sziklafalba.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az út melletti víz-esés
Az út melletti víz-esés
Improvizáció
Improvizáció
Fahíd
Fahíd
Robbantott-szikla 2
Robbantott-szikla 2
1664
1664
Sziklába vájt ösvény
Sziklába vájt ösvény
Lefele nézve
Lefele nézve
1839
1839
Sziklába vájt ösvény 2
Sziklába vájt ösvény 2
Szfinx
Szfinx
Sziklába vájt ösvény 3
Sziklába vájt ösvény 3
Apró üregek a sziklafalban
Apró üregek a sziklafalban

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Robbantott-szikla rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésrőlA hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc