Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vasútállomás - Herkulesfürdő

Vasútállomás - Herkulesfürdő


Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Műemléképülete az egyik legszebb állomásépület Erdélyben. 1878 és 1886 között épült, barokk stílusban, A.D. Serres tervei alapján. Az épület Mária Terézia Bécs melletti vadászkastélyát igyekszik lemásolni.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kupola belülről
Kupola belülről
Színes cserepekkel fedett kupola
Színes cserepekkel fedett kupola
2019
2019
Liánokkal fedett oszlopok
Liánokkal fedett oszlopok
A peron
A peron
Állomásfőnök
Állomásfőnök
Paul Garnier által készített óra
Paul Garnier által készített óra
Váróterem
Váróterem
A kupola belső festése 1
A kupola belső festése 1
A kupola belső festése 2
A kupola belső festése 2
Lámpatestek
Lámpatestek
Régi hőmérő
Régi hőmérő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Vasútállomás Herkulesfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Mihald var
 • Rosec vizeses
 • Faletra Scarisoara fele
 • Scarisoara temploma
 • Vizimalmok Kismihald

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Még müködik - Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is...

 • Megvan - ...

 • Bánság - Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc