Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent László emlékhely - Csíkszépvíz

Szent László emlékhely - Csíkszépvíz


A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.

Itt, a Kicsi Pogányhavason haladt át a Szépvízről Széphavasra tartó egykori országút, amely Csíkot Moldvával összekötötte. Az emlékhelyet jelenlegi formájában 2012-ben, Bogos Ernő építész tervei alapján, közösségi munkával alakították ki. Szent László öröksége Szépvíz, a községközpont, a szájhagyomány...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Szent László emlékhely
Szent László emlékhely
Harangláb
Harangláb
Szent László köve 1
Szent László köve 1
Szent László köve 2
Szent László köve 2
A kápolnarom felé
A kápolnarom felé
Kőasztal
Kőasztal
Fa harangláb
Fa harangláb
Tájékoztató tábla
Tájékoztató tábla
Az emlékhely környéke
Az emlékhely környéke
Közeledünk
Közeledünk
A cél
A cél
A kápolna alapja és a kő
A kápolna alapja és a kő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent László emlékhely Csíkszépvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szent Laszlo kove
 • Kicsi Poganyhavas
 • Hosszuvontato itato
 • Pogany havas
 • Nagy Pajszo teteje

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kis Pogány havas

  A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb...
 • A cél

  Végre elértünk a kitűzött célhoz...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc