Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Borvizfürdő - Gyergyóremete

Borvizfürdő - Gyergyóremete


A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században. Különböző betegségekre volt jó a viz. A Gyergyó-i medencében még külön autóbusz is müködött amelyik ide szálitotta a gyógyulni illetve üdülni vágyó embereket. De sajnos a XX. század végén mivel, hogy már nem használták tönkrementek az épületek.

A gyergyóremetei borvízfürdő története az 1880- as években kezdődött, amikor a Mélik család tulajdonába került területen négy egymáshoz közel eső forrást bekerítettek. A vizet a fürdéshez üstökben melegítették. Ezt a fürdőt az 1913-as árvíz elpusztította. Az azóta eltelt évszázadban a fürdő különböző...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ahol meglehet pihenni
Ahol meglehet pihenni
A volt fürdő körüli rész
A volt fürdő körüli rész
Ahol jó idöben meg lehet áztatni a lábunkat :)
Ahol jó idöben meg lehet áztatni a lábunkat :)
Borvizforrás
Borvizforrás
Borvízfürdő - 1
Borvízfürdő - 1
Borvizfürdő - 2
Borvizfürdő - 2
Borvizfürdő - 3
Borvizfürdő - 3

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Borvizfürdő Gyergyóremete rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Templom-teri park Gyergyoremete
 • Nagyret lapaly
 • Jezus Szent Szive katolikus templom Ditro
 • Tatardomb
 • Vizimalmok Eszenyo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Magas fűben

  A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos...
 • Egy kis útba igazitás

  Jó helyen kerestétek csak egy kicsit mélyebbre kellett volna ásni...
 • Feltűnő a környezetben

  A Kecske-túrára menet itt találkoztunk a résztvevőkkel...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc