Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent Péter és Pál katolikus templom - Gyergyócsomafalva

Szent Péter és Pál katolikus templom - Gyergyócsomafalva


Gyergyócsomafalva Alfaluból vált ki faluosztódás révén 1730-ban. Gyergyószentmiklóstól 9 km-re terül el, a 126-os megyei ut mentén. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik. A régi sóut Parajdról a Putna-hágón át a Somlyó vize mentén közelítette meg Csomafalvát.

Gyergyócsomafalva hársfái és gesztenyefái Gyergyóújfalu és Gyergyóalfalu szorításában, a Délhegy előterében, ahol a Nagysomlyó-pataka a Marosba ömlik, ott települt Gyergyócsomafalva. A község tágas központjában épült a római katolikus templom, mellette sorakoznak a hársfák és a vadgesztenyefák. Ha beszélni tudnának, először...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templom
Templom
Kossuth-szobor
Kossuth-szobor
Kossuth Lajos szobra
Kossuth Lajos szobra
Templom
Templom
A trafo ház
A trafo ház
Jézus
Jézus
Szent István kardja
Szent István kardja
Szobrok
Szobrok
Kossuth Lajos szobra
Kossuth Lajos szobra
Szent István kardja
Szent István kardja

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Péter és Pál katolikus templom Gyergyócsomafalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Felso Nyirkert
 • Veresvirag kilato
 • Jezus labnyoma Gyergyocsomafalva
 • Vasutallomas Gyergyoszentmiklos
 • Katolikus templom Gyergyotekeropatak

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új geodoboz új rejtekben

  A trafoház mellett, a kerítésnél elrejtett geodobozt már régebb megtaláltam, de valamiért elmaradt a bejelentése...
 • Csomafalva

  Ezt a dobozt ötnapos ittlétem alatt mindennap kerestem...
 • Rossz időben

  Egy kávé mellett próbáltuk kivárni, hátha eláll az eső, de nem volt szerencsénk...
 • Csomafalvi pihenő

  Az őszi gyergyói kerékpár körturám alkalmával kerestem fel a rejtekhelyet, elég könnyen megtaláltam a leírás alapján, bár az is csak az emlékezetemben volt meg...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc