Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Jézus-kápolna - Székelyudvarhely

Jézus-kápolna - Székelyudvarhely


Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek. Ez Székelyudvarhely legrégibb, épségben megmaradt műemlék épülete.

A kápolna területe valamikor a városon kívül esett, az egykori falu, Gyárosfalva települt itt. 1568-ban még külön faluként szerepelt, 1571-ben János Zsigmond csatolta Udvarhelyhez, amikor lakóit is beköltöztetik a városba. A faluból csak a kápolna maradt.

A kápolnát övező kőfalon két kapu vezet a cinterembe....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Jézus-kápolna Székelyudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kopjafas epitmenyek Szekelyudvarhely
Rakoczi erdo Szekelyudvarhely
Marton Aron ter
Vasszekely

Hozzászólások
Pixel
Kerek templomok és körkápolnák...
Ritka körtemplom...
Kápolna...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc