Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent József-kápolna - Csíkborzsova

Szent József-kápolna - Csíkborzsova


A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított. A fakápolna helyébe a falu 1794–1821. között kőkápolnát épített, amelyet 1842-ben fejeztek be a torony megépítésével.

1994-ben, a kápolnaépítés elkezdésének 200. évfordulójáról szentmisével és ünnepséggel emlékeztek meg. A kápolna és a falu védőszentje Szent József, a munkások példaképe. őt ábrázolja az oltár szentképe.A kápolna melletti temetőben lévő évszázados kőkeresztek a település neves családjairól emlékeznek. Legismertebb a Balogh...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Szent József-kápolna
Szent József-kápolna
Kőkeresztek
Kőkeresztek
Kőkereszt
Kőkereszt
Régi kőkeresztek
Régi kőkeresztek
Régi temető
Régi temető
Fedett kereszt
Fedett kereszt
Kápolnakert
Kápolnakert
Kápolna
Kápolna
A kápolna
A kápolna
Ez lehetett egy nagy fa
Ez lehetett egy nagy fa

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent József-kápolna Csíkborzsova rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Katolikus templom Csikborzsova
 • Kobanya Csikdelne
 • Katolikus templom Csikszentmiklos
 • Borzsovafurdo
 • Katolikus kapolna Delne

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Régi sírok

  Itt az első kapu nem volt nyitva, szerencsére hátul volt a nagy kapu, be tudtam menni a temetőbe...
 • Erdekes kapolna regi kokeresztekkel

  Ez igy van...
 • Kapolna

  Megtalaltuk...
 • A kereszt alatt

  Érdekes a templom, és a rejtek is öröm volt ebben a kis kápolnát megtekinteni...
 • Régi templom Borzsován

  Még szebb mint az új templom...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc