Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Botanikus kert - Marosvásárhely

Botanikus kert - Marosvásárhely


A marosvásárhely botanikus kert a Somos-tető lábánál, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem területén található. Bejárata a pszichiátriai és gyermekklinika között van. A dendrológiai park 154 őshonos és tájidegen fának és cserjének ad otthont, a botanikuskertben, pedig 800 őshonos és egzotikus növényfaj látható.

1906-ban határozat született arról, hogy a Kismartonban levő császári és királyi hadapródiskolát Marosvásárhelyre telepítsék át. A háromemeletes épület 1908-ra készült el, és ugyan ebben az évben kezdődött el a tanítás. Az épület körül a kor divatjának megfelelően dendrológiai parkot alakítottak ki, amelynek területe...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Botanikus kert Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Orvosi es Gyogyszereszeti Egyetem
MOGYE Konyvtar
Kosardombi forras
Ortodox fatemplom

Hozzászólások
Pixel
Doboz a bokorban...
Még egyszer...
Nem tudom...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc