Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak

Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak


Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Pontos neve Szent Sebestyén, Rókus és Szent Rozália-kápolna. A rajta levő felirat szerint A kápolna a néphagyomány szerint a Gáborffy család jóvoltából épült az 1600-as években. Javítva 1800, 1862, 1968. Tudni vélik, hogy a Kápolna-hegyére épült kápolna az 1602. évi pestis járvány emlékére épült.

A kápolnához búcsút rendeznek pünkösd másodnapján, amelyen a pünkösdre érkezet magyarországi vendégek is részt vesznek. Újabb búcsút tartanak szeptember 4-e utáni vasárnap is, amikor a kilyénfalviak és hevederiek is eljönnek keresztaljával. A búcsú hangulatát emeli a helyi fúvószenekar, amely egyházi és nemzeti ünnepek...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tábla
Tábla
A geoláda
A geoláda

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Róza kápolna Gyergyótekerőpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Katolikus templom Gyergyotekeropatak
 • Szent Miklos szobor
 • Nepomuki Szent Janos szobra
 • Fogarasy Mihaly puspok mellszobra Gyergyoszentmiklos 1993
 • Salamon Erno Gimnazium

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tekerőpataki kápolna

  Borzontról hazafele tartva kerestük meg ezt a dobozt, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt...
 • Ködben

  ...
 • Ködbe burkolózva

  Délutáni sétára indultunk a kápolnához...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc