Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Katolikus templom Gyergyotekeropatak
Szent Miklos szobor
Nepomuki Szent Janos szobra
Fogarasy Mihaly puspok mellszobra Gyergyoszentmiklos 1993

Hozzászólások
Tekerőpataki kápolna...
Ködben...
Ködbe burkolózva...


Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak

Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak


Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Pontos neve Szent Sebestyén, Rókus és Szent Rozália-kápolna. A rajta levő felirat szerint A kápolna a néphagyomány szerint a Gáborffy család jóvoltából épült az 1600-as években. Javítva 1800, 1862, 1968. Tudni vélik, hogy a Kápolna-hegyére épült kápolna az 1602. évi pestis járvány emlékére épült.

A kápolnához búcsút rendeznek pünkösd másodnapján, amelyen a pünkösdre érkezet magyarországi vendégek is részt vesznek. Újabb búcsút tartanak szeptember 4-e utáni vasárnap is, amikor a kilyénfalviak és hevederiek is eljönnek keresztaljával. A búcsú hangulatát emeli a helyi fúvószenekar, amely egyházi és nemzeti ünnepek...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc