Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református Kistemplom - Marosvásárhely

Református Kistemplom - Marosvásárhely


A marosvásárhelyi református Kistemplom építését 1815-ben kezdték meg, s 1818-ban végeztek a falazási munkálatokkal. 1829-ben Nemes János anyagi támogatásával folytatták az építkezést, felépítve a tornyot is. Felszentelésére 1830-ban került sor. A templom 40 m hosszú, 13 m széles, empire stílusban épült.

A belső díszítéseket Schaffner Ignác kőművespallér végezte. A falak mentén elhelyezett sátoros padokat a céhek adományozták. Orgonáját 1866-ban helyezték a templom karzatára. A túl magasra méretezett toronyban levő négymázsás harangot 1829-ben Nemes Dániel, míg a 10 mázsás nagyharangot 1929-ben özvegy Páll Domokosné ajándékozta az egyházközségnek,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Református Kistemplom Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Gecse Daniel forras
Pseudosphaera
Gyerekek palotaja Marosvasarhely
Igazsagugyi palota Marosvasarhely

Hozzászólások
Pixel
Ez már megvan...
Itt konfirmaltam...
Kicsit nehezen ment ...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc