Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tükör utca - Kolozsvár

Tükör utca - Kolozsvár


A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX. században épült, eklektikus stílusban. A tervezők Haussmann Párizs újjáépítéséhez kidolgozott tervéből inspirálódtak.

Az utca Főtér felőli bejáratának két oldalán található két épület egykor teljesen egyforma volt, innen a Tükör utca elnevezés. Sajnos, ez a hasonlóság mára már megszűnt, ugyanis a bal oldali épület üresen áll, a jobb oldali épületet ezzel szemben felújították. A bal oldali épület régi ablakait a régi Kolozsvárt...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tükör utca Kolozsvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Oratorony Szent Mihaly templom
 • Szervatiusz muzeum
 • Kariatidak Pap haz
 • Farkas utcai reformatus templom
 • Szabok bastyaja Kolozsvar

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Renoválás alatt

  Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc