Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Parasztvár - Szászkézd

Parasztvár - Szászkézd


A XIV. században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen. 1470-ben a lakosság fele mentességet kap a hadba vonulás kötelezettsége alól, hogy a vár védelmét biztosítsa hét környékbeli község számára. Védelmét hét torony tette erősebbé.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Parasztvár
Parasztvár
A kör alapú torony
A kör alapú torony
Parasztvár - 2
Parasztvár - 2
Parasztvár - 3
Parasztvár - 3
Parasztvár - 4
Parasztvár - 4
Parasztvár - 5
Parasztvár - 5
Kút
Kút
Parasztvár - 6
Parasztvár - 6
Parasztvár - 7
Parasztvár - 7
Kilátás
Kilátás
Parasztvárból látható templom
Parasztvárból látható templom
Majdnem feneketlen kút
Majdnem feneketlen kút

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Parasztvár Szászkézd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Evangelikus templom Szaszkezd
 • Foldpiramisok Szaszkezd
 • Szaszdalya vara
 • Miklostelke
 • Szaszdalya

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szemerkélő esőben

  Miután nem sikerült bejutni a szászkézdi templomba - és már csak itthon olvastam, hogy a geodoboz az épületen kivül van - elindultam megkeresni a parasztvár új rejtését, a miénket :-) Mivel erőst szemerkélt az eső, megpróbáltam minél jobban megközelíteni a várat kocsival...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc