Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Garcsin mezeje - Nagy-kő havas

Garcsin mezeje - Nagy-kő havas


A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik.

A kettőnek völgyét a közbeékelt Andir bércze választja el, melynek erdőkoszorús bérczéle fölött a Tót Pál tenyészet nélküli roppant csúcsa emelkedik az ég felhői közé, mint óriások templomának hatalmas kupolája. A vizoszlás e helye mutatja fel a Garcsin szorosnak fénypontját, mert a szép nevű Andirbércz s...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Garcsin mezeje 2
Garcsin mezeje 2
5016
5016

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Garcsin mezeje Nagy-kő havas rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Budos viz forras
 • Pojan ko
 • Jeges-barlang
 • Toplos kut
 • Kokert ele

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A farsang temetese a Garcsinban

  A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk a brassoi EKE szervezeseben az ez evi farsangon...
 • A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra

  A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc