Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Rákóczi-lépcső - Marosvásárhely

Rákóczi-lépcső - Marosvásárhely


Már a várépítés időszakában létezett itt egy lépcsősor, amely a Szentgyörgy, jelenleg Forradalom utcát kötötte össze a várral. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Bernády György polgármestersége alatt, 1902-ben. A 70 lépcsős feljárat Soós Pál építőmester vezetésével készült. A nevét II. Rákóczi Ferenc emlékére kapta, akit a Vártemplomban iktattak be Erdély fejedelmévé 1707 április 9-én.

***

A közeli II. Rákóczi Ferenc szobor Pokornyi Attila munkája. 2004. november 26-án, Rákóczi fejedelemmé választásának 300. évfordulóján állították fel. Felirata II. Rákóczi Ferenc 1676-1735. A bronz mellszobor életnagyságú. Ez a Rákóczi-szobor a második Marosvásárhely történetében.

Az első eredetileg az...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Rákóczi-lépcső Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Var setany
Teleki haz Marosvasarhely
A marosvasarhelyi var vedomuvei
Bernady Gyorgy szobor

Hozzászólások
Pixel
Lépcső vagy szőnyeg?...
Amikor túllőnek a célon...
Besenyő Pista, a kincskereső...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc