Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Panda-kő - Galonya

Panda-kő - Galonya


A Panda-kő Galonya és Ratosnya között, a Maros bal oldalán található, a Görgényi-havasokban. A vasút fölé tornyosuló sziklára lépcső vezet fel. Gondolom, hogy lövészállas lehetett a tetőn, mert jól belátható a Maros völgye, és ezért volt megkönnyítve a feljutás. A Panda-kővel átellenben, a Maros túloldalán vízerőmű található.

Megközelítés: Miután elhagyjuk Galonyát, Ratosnya felé az E578-as úton, jobbra található egy nagy szikla a Marosban, amire egy híd épült. Át kell menni a hídon és innen már csak gyalog folytatható az út. A vasúti sin mentén kell haladni felfelé a folyó mentén. Évszaktól függően választani kell, hogy a sínek mellett,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Panda-kő Galonya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vig Albert kove Galonya
Borziatelep tava
Loalkatresz szikla Ratosnya
Mosogep Dedabisztra

Hozzászólások
Pixel
Ket doboz...
Két doboz?...
Marosparti óriás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc