Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Havadto -
Gyulakuta -
Reformatus templom Erdoszentgyorgy
Rhedey kastely Erdoszentgyorgy

Hozzászólások
Befagyva...
Jellegzetes...


Havadtő sírkövei

Havadtő sírkövei


Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő. A határában bőven található sírkőkészítésre alkalmas homokkő. A környező települések temetőiben szép számmal találunk Havadtőn készült sírköveket. Figyelemre méltó a havadtői Kerekes és Menyhárt család sírkőfaragó tevékenysége.

A havadtői temetőben viszont a legszembetűnőbbek a Menyhárt Károly által készített faragások. Meglepőek a figurális ábrázolásai, kompoziciók, melyeket néha a sírkövek hátsó síkjára faragott. Sírkövei között ritkán találunk két egyformát. Változatos a kövek komponálása, a díszítés, gyakran a betűtípusok megválasztása...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Havadtő sírkövei rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc