Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Havadtő sírkövei

Havadtő sírkövei


Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő. A határában bőven található sírkőkészítésre alkalmas homokkő. A környező települések temetőiben szép számmal találunk Havadtőn készült sírköveket. Figyelemre méltó a havadtői Kerekes és Menyhárt család sírkőfaragó tevékenysége.

A havadtői temetőben viszont a legszembetűnőbbek a Menyhárt Károly által készített faragások. Meglepőek a figurális ábrázolásai, kompoziciók, melyeket néha a sírkövek hátsó síkjára faragott. Sírkövei között ritkán találunk két egyformát. Változatos a kövek komponálása, a díszítés, gyakran a betűtípusok megválasztása...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Havadtő temploma
Havadtő temploma
Régi és új
Régi és új
3995
3995
Taar Mihály sírköve
Taar Mihály sírköve
4002
4002
4006
4006
4007
4007
Temető a domboldalon
Temető a domboldalon
4010
4010
Koronás sírkő
Koronás sírkő
4015
4015
4016
4016

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Havadtő sírkövei rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Havadto -
 • Gyulakuta -
 • Reformatus templom Erdoszentgyorgy
 • Rhedey kastely Erdoszentgyorgy
 • Kelementelke -

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Befagyva

  Érdekes ez a temető...
 • Jellegzetes

  Érdekesek ezek a sírkövek,  érdemes volt felkeresni ezt a helyet is...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc