Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Vasszekely
A tudas kutja
Reformatus templom Szekelyudvarhely
Uldozottek es aldozatok emlekmuve

Hozzászólások
Kissé rég volt...
Kő alatt...
Belvarosi geodoboz...


Márton Áron tér - Székelyudvarhely

Márton Áron tér - Székelyudvarhely


A Felső Piactér, a jelenlegi Márton Áron tér, Székelyudvarhely múltbeli és jelenlegi központjának része. Valamikor itt volt a fapiac, gabonapiac, itt állították fel a mesteremberek a sátraikat. A tér fölé emelkedik a Szent Miklós-hegy, rajta messziről látszik a plébánia és a katolikus főgimnázium, a jelenlegi Tamási Áron Liceum épületei.  

A katolikus templomba valamikor a jezsuita lépcsőn lehetett feljutni, amely zsindelyfedeles építmény volt. A gimnázium építésekor, 1909-ben bontották le, helyette tervezték a mostani újat, amely kezdetben fából épült. A tér keleti sarkában helyezkedik el a volt római katolikus Leánynevelő Intézet, ebben működött az Egészségügyi Szakközépiskola,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Márton Áron tér - Székelyudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc