Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lucs-kő

Lucs-kő


A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő. A Kislucskő, más néven Őrkő szomszédságában található. Megközelíthető a Gyilkostó irányából, a Magyarok hídján át, a Kis-Békáson felfele haladva, a sárga sáv jelzést követve. Gyimes felől a Háromkútat Domukkal összekötő útról, a gerincen haladva észak felé, vagy közeli felszíni kőkitermelő bányaútján.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A Lucskő lábánál
A Lucskő lábánál
Az odú
Az odú
Gondos csomagolás
Gondos csomagolás
Háttérben a Csalhó
Háttérben a Csalhó
Könnyező fagomba
Könnyező fagomba
Mestermű
Mestermű
Sétaút a gerincen
Sétaút a gerincen
Hazatérő szénacsinálók
Hazatérő szénacsinálók
Távol még a Lucs-kő
Távol még a Lucs-kő
Vészjósló felhők
Vészjósló felhők
Elkerítve
Elkerítve
Tanyavilág
Tanyavilág

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Lucs-kő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kis-Lucsko
 • Fekete Bitka
 • Bunker a Fekete-Bitka oldalaban
 • Kis-Bekas vizeses
 • Felso fuggohid Kis-Bekas

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Háromkút felől a Lucs-kőhöz

  A Súgó-szorossal szemközti felszíni kőfejtő felől próbálkoztunk először a megközelítéssel, de a bánya bejáratánál levő sorompónál nem jutottunk tovább...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc