Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Makfalva - -

Makfalva - -


A település a Kis-Küküllő bal partján, annak alacsony, de árvízmentes teraszán helyezkedik el. Lakosainak száma 1525 fő, melybol 1471 magyar. A falu történelme a Dózsa, Dósa családhoz kapcsolódik.

Az utóbbi évszázadokban, a makkfalvi elonevet viselo Dózsák számos közméltósági funkciót töltöttek be, de az 1836-ban létesített Wesselényi kollégium támogatói is foleg a Dózsák közül kerültek ki. A múlt században épült református templom mellett érdemes meglátogatni Dózsa Dániel marosszéki alkirálybíró...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Makfalva - rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Dozsa Gyorgy mellszobra Makfalva
Reformatus templom Makfalva
Makfalvi var
Dozsa Baratosi kuria

Hozzászólások
Pixel
Föld felett, vagy víz alatt?...
2 m...
Autós túra...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc