Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bernady Gyorgy szobor
A marosvasarhelyi var vedomuvei
Vartemplom Marosvasarhely
Lestyan atya emlekere

Hozzászólások


Teleki-ház - Marosvásárhely

Teleki-ház - Marosvásárhely


A Teleki-ház Marosvásárhelyen a Bernády György tér 3-5. szám alatt áll. 1797-1803 között építették empire-ba átmenő barokk stílusban. Szép emeleti oszlopos folyosója finom oszlopfőivel ma is élményszerű látvány. Külön érdekessége a tetőzet magasságában lévő feliratos oromfal, amely e díszes épület építtetőinek, a Teleki családnak állít emléket.

Itt volt valaha a vásárhelyek kedvelt fogadója, a Kis Pipa. 1849 július 29-én a Teleki család vendége volt Bem tábornok, aki innen indult a fehéregyházi ütközetbe, Petőfi Sándorral együtt. Az épület 1935-től a református egyház tulajdona. Az épület előtti kis parkban állították fel Bernády György bronzszobrát.

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Teleki-ház Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc