Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Teleki-ház - Marosvásárhely

Teleki-ház - Marosvásárhely


A Teleki-ház Marosvásárhelyen a Bernády György tér 3-5. szám alatt áll. 1797-1803 között építették empire-ba átmenő barokk stílusban. Szép emeleti oszlopos folyosója finom oszlopfőivel ma is élményszerű látvány. Külön érdekessége a tetőzet magasságában lévő feliratos oromfal, amely e díszes épület építtetőinek, a Teleki családnak állít emléket.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Korabeli felvétel
Korabeli felvétel
Oszlopfő
Oszlopfő
Oszlopos folyosó 1
Oszlopos folyosó 1
Oszlopos folyosó 2
Oszlopos folyosó 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Teleki-ház Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésrőlA hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc