Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ládás Háza-barlang - Andrástelep

Ládás Háza-barlang - Andrástelep


A Maros-szorosban, Göde és Ratosnya között, különleges természeti képződményeket találunk. Mállás- és rönklenyomat-barlangokat. A rönklenyomat-barlangok nem valódi barlangok, csak pszeudokarszt jelenségek. A Ládás Háza-barlang vegyes kialakulásu, a mállás- és a rönklenyomat-barlang sajátos keveréke. Két bejárata van, az egyik a mállás-, a másik a rönklenyomat-barlangba vezet. A két járat közlekedik egymással. A barlang tengelyhossza 38 m, legnagyobb magassága 4 m.

A rönklenyomat-barlangok kialakulása
A vulkáni kitörések megszűnte után lerakódott vulkáni üledékes anyagba fatörzsek ágyazódtak be. Később a vulkáni üledékes anyag a felszínre kerül, a forró anyagban el nem égett fatörzsek pedig korhadásnak indultak, a helyükön üregek maradtak. Ezek...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Ládás Háza-barlang Andrástelep rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Ladas Haza kilato
Sziklakapu Ladas Haza alatt
Sziklaablak Ladas Haza alatt
Sarkany barlang Andrastelep

Hozzászólások
Pixel
Barlang, első barlang...
Volt fatörzsek...
Érdekes barlang...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc