Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tiha-vízesés - Nedves-patak - Ratosnyai Tiha völgye

Tiha-vízesés - Nedves-patak - Ratosnyai Tiha völgye


A Tiha-vízesés a Kelemen Nemzeti Parkban található. A nyolc méter magas vízesés a Nedves-patak, románul Paraul Umed völgyében van, kb. 400-500 méterrel a Gyöngyös-patakba ömlő Nedves-patak torkolatától.

Én Ratosnyáról indultam felfelé a Ratosnya völgyén a kék kereszt turistajelzést követve. Kb. 6 km után jobbra tértem az épülő gátat és tavat kikerülő útra. Az út kb. 100 méteres szintkülönbség után többé-kevésbé szinten halad megkerülve minden kisebb-nagyobb völgyet míg újra találkozik a völgyben futó...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Út-menti vízesés
Út-menti vízesés
A kerülő út sziklái
A kerülő út sziklái
A sziklák közelebbről
A sziklák közelebbről
Építőtelep
Építőtelep
Az épülő gát 1
Az épülő gát 1
Az épülő gát 2
Az épülő gát 2
Az épülő gát 3
Az épülő gát 3
A Szék szikla 1
A Szék szikla 1
A Szék szikla 2
A Szék szikla 2
A kerülő út végén
A kerülő út végén
Útközben
Útközben
A Gyöngyös-patak völgyében 1
A Gyöngyös-patak völgyében 1

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tiha-vízesés Nedves-patak Ratosnyai Tiha völgye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Sziklakilato Nedves patak
 • Sziklafal Gyongyos-patak
 • Tiha teto
 • Gyongyos patak vizesesei
 • Tatar teto

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Május

  Május még messze van, nem tudom, hogy mennyi szabadidőm lesz májusban...
 • Én május közepére gondoltam

  Ha van igény és jelentkező, természetesen bármikor lehet túrázni, kirándulni, geodobozt keresni és rejteni...
 • Még márciusban?

  Jó lenne, ha összejönne...
 • Nedves-túra a nem túl távoli közeljövőben

  Most látom, miután feltöltötted a képeket, hogy a jelzőtáblákon fel van tüntetve egyik irányba egy "Tiha-vízesés (Nedves-patak)" elnevezésű vízesés, egy másik irányba pedig egy vízesés-sorozat, a "Tiha-vízesései"...
 • Nedves patak-vízesése

  Egyetértek az érveléseddel...
 • Melyik, és hol van az igazi Tiha-vízesés?

  Én már jó ideje tanulmányozom, keresem, hogy hol lehet a Tiha-vízesés, de nem találtam egyértelmű információt róla...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc