Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Etfalva
Reformatus templom Sepsibodok
Reformatus erodtemplom Gidofalva
Reformatus templom Fotosmartonos

Hozzászólások
Hiányzó láda...
Kapu...
Barokk...


Barokk kapu - Zoltán - Étfalvazoltán

Barokk kapu - Zoltán - Étfalvazoltán


Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Először 1760-ban, majd 1899-ben egyesültek, kettős falut hozva létre. A hagyomány szerint a zoltáni Benkő-Zágoni oszlopos tornácú, klasszicista udvarház rejtegette a Makk-féle összeesküvés vértanúját, a szabadságharcos Váradi Józsefet. Ennek a kúriának lehetett az ikertársa a hajdan neves Czerjék család otthona, melynek még ma is álló barokk kapuját műemléknek nyilvánították.

Időpont: 2013 október 11
Az átalakítás időpontja: 2015 november 13
Rejtekhely geodoboz nélkül...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc